zaterdag 3 januari 2015

ScheepjesCAL

Hier is ie dan, mijn dekentje geïnspireerd op de #ScheepjesCAL. Het concept was een mysterie CAL (crochet along) waarbij je gedurende 10 weken elke week een nieuw patroon kreeg. Na 10 weken had je dan voldoende squares om een dekentje te maken.
Omdat ik voor de winter liever een zachter dekentje wilde maken, heb ik niet gehaakt met het opgegeven garen (Cotton 8 van Scheepjes) maar ben ik voor de Rapido van Annell gegaan. Een acrylgaren dat in heel veel kleuren te krijgen is en dat ook na veelvuldig wassen mooi blijft. Je wil tenslotte wel geniet hebben van al je werk, toch ?

Omdat ik met acryl gewerkt heb, is mijn dekentje groter geworden dan het oorspronkelijke en ik heb ook niet alle patronen gevolgd. Sommige patronen lagen mij minder en die heb ik dan vervangen door andere patroontjes die ik, uiteraard, op Pinterest gevonden heb.

De originele patronen vind je op het blog van Marinke Slump "A creative being"

2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een super-prachtige deken ! Die kan je deze winter zeker gebruiken. Groetjes Enny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O Katrin, wat is ie gaaf geworden!!! Zo jaloers dat ik het haken maar niet onder de knie krijg... En omdat je niet precies het patroon en het opgelegde garen gebruikt hebt krijg je ook nog eens een unieke deken, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen