zaterdag 31 januari 2015

Refurbish / re-use

Een tijdje terug 'vielen' we op twee oude zeteltjes met bijhorende poefjes. De buren waren er een beetje op uitgekeken en wilden er graag vanaf. Leuk model maar niet meer echt mooi van stof. Maar met een nieuwe kleedje, kunnen ze beslist nog een rondje mee. Dus verhuisden de zeteltjes van de veranda van de achterburen naar ons bureel.
De plaid was oorspronkelijk voorzien om in de caravan te gaan gebruiken, maar in de winter ligt die er dan maar een beetje doelloos rond te liggen, dus kreeg ook die een nieuwe bestemming. In bijpassende kleurtjes dan een hoes gehaakt voor de poef en zo is een setje al helemaal aangekleed :p
Nu nog een bijpassend ideetje opsnorren om ook het tweede zeteltje en poef in een nieuwe kleedje te steken.
Het patroon van de bovenkant van de poef heb ik grotendeels hier vandaan: http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/block-a-week-cal-2014/block-26-firenze-square-photo-tutorial/ en het is volledig gehaakt in Schachenmayr SMC Catania.
Het patroon is op dit moment niet meer gratis te verkrijgen, maar met de fototutorial en wat fantasie ben ik toch tot een bevredigend resultaat gekomen :)
Het patroon van de plaid vind je terug in een oudere blogpost : http://scrapthings2.blogspot.be/2013/11/een-half-jaar-werk.html


2 opmerkingen:

  1. Schitterend! Zo kleurrijk allemaal. De oude zeteltjes en poefjes kunnen er weer tegenaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, dat is heel tof gedaan Katrin ! Groetjes Enny

    BeantwoordenVerwijderen