maandag 16 september 2013

Uit de oude doos

nee, niet het haakwerk, maar wel het patroon. Och, wat herinner ik me nog goed hoe 'ons moeke' altijd van die lapjes haakte. Eentje voor onder elke bloempot, eentje voor de "kaskes van den tv", eentje voor op het tafeltje van de staande lamp, en voor elk seizoen een gamma tafellakentjes voor op de salontafel. En lelijk dat ik die dingen vond!!! (en eigenlijk nog altijd vind :P)
Maar alles komt terug, de geschiedenis herhaalt zich, blablabla .... en nu heb ik dus zelf zo'n "lappeke" gehaakt. De draadjes moeten nog ingestopt worden, maar blijkbaar hebben mijn stopnaalden pootjes gekregen ... dus dat wordt een werkje voor later.
Eigenlijk had het kleedje in een plateau moeten passen, maar daar is het eigenlijk net iets te groot voor geworden, maar ach, ik zie wel wat ik ermee doe. Als het echt moet, past ie er wel min of meer in, dus misschien blijft het toch gewoon daarvoor en anders ... ach, dan gaat ie opzij voor een volgende beurs of rommelmarkt.

Het patroon komt uit de Anna Creatief nr7 van 2013 en is gehaakt in Jaipur van Katia.

Tijdens de vakantie heb ik eigenlijk best wel wat gehaakt, nog niet alles staat op de foto, maar één ding wil ik jullie toch al laten zien. We moeten weldra op kraamvisite en zo alleen maar centjes afgeven vind ik echt maar niks. Daarom een tutteldoekje gehaakt. Eerste figuurtje dat ik zo maak en het ziet er eigenlijk best wel schattig uit. Het patroontje van het vogeltje komt van Sparkelz-creatief en je vindt het hier. Het granny-driehoekje heb ik er dan onderaan aangehaakt. Haakkatoen is Catania en het fluo haakkatoen is van Wibra.

3 opmerkingen:

  1. Wauw Katrin wat een prachtig haakwerk ! Ja, ik herinner me die doekjes ook nog van oma... :)) En dat tutteldoekje is zo schattig !! Een heel leuk cadeau !! Groetjes Enny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je haakwerk is prachtig!! Ik heb vroeger ook heel wat kleedjes gehaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi gemaakt! Het zijn dan ook vast mooiere kleuren als die je je herinnert van vroeger, denk ik zo!

    BeantwoordenVerwijderen